window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-WJ5S5GXMME');

Ridderstraat 23 te Gameren

Ridderstraat 23, Gameren

€799.000

Kenmerken

Soort woonhuis
Gezinswoning
Bouwjaar
18
Kamers
5
Slaapkamers
4
Woonoppervlakte
325 m²
Inhoud
1800 m³
Garage
Nee
Tuin
Ja
Terras
Nee

Omschrijving

GERESTAUREERDE RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ OP 'DE HOOGENHOFrsquo;

Op een perceel van ruim 3000 m2 staat deze schitterende, volledig gerestaureerde 18e eeuwse woonboerderij. De boerderij betreft een rijksmonument en maakte destijds onderdeel uit van Landgoed De Hoogenhof. Het unieke object is gelegen op een prachtlocatie aan de lommerrijke Ridderstraat en is toegankelijk via een lange inrit met hekwerk. De omliggende, zonnige tuin is werkelijk een plaatje. In 2000 is het woonhuis volledig gerestaureerd in de oorspronkelijke externe staat en voorzien van eigentijds wooncomfort. Het object beschikt over een royale living, ruime woonkeuken, werkkamer, slaapkamer met aangrenzende badkamer beneden, twee slaapkamers boven, een tweede badkamer en een grote zolder met volop mogelijkheden voor het creeren van meerdere (slaap)kamers. Het geheel is gelegen op een perceel van 3050 m2. De woning telt een bruto inhoud van circa 1800 m3 en een woonoppervlakte van circa 325 m2.

Indeling: De zijgevel telt drie deuren, waarvan de middelste de officiele ingang betreft en toegang biedt tot de vestibule met toilet en garderobe, geheel voorzien van een prachtige estrikenvloer. Door middel van dubbele deuren is de zeer royale woonkamer te bereiken. De ruimte beslaat zorsquo;n 110 m2 en is volledig tuingericht. Een vaste boekenkast zorgt voor een subtiele scheiding tussen het zit- en eetgedeelte. In het midden van de achtergevel bevindt zich een getoogde glaspui met aan de buitenzijde een zonwerende markies. Aan weerszijden is een zithoek gecreeerd, waarvan een voorzien van gashaard en deur naar buiten. Aan de andere kant bevindt zich een tweede zithoek. De vloer is belegd met brede houten vloerdelen en er is een balkenplafond. Aan de eethoek grenst een ruime werkkamer met eveneens houten vloerdelen, balkenplafond, rookkanaal en trapkast. Tevens is vanuit het eetgedeelte de woonkeuken bereikbaar. De woonkeuken, ook met uitzicht op de tuin, is ingericht met een hoekkeuken voorzien van granieten werkblad, porseleinen spoelbak en diverse inbouwapparatuur. De keuken beschikt over een balkenplafond en de vloer is belegd met plavuizen. Vanuit de keuken is een lange gang bereikbaar met meterkast, trapopgang, bijkeuken, toilet en kelder. Ook de werkkamer is bereikbaar vanuit deze gang. In de bijkeuken bevinden zich de witgoedaansluitingen en een spoelbak. Deze gang biedt tevens toegang tot een royale slaapkamer (circa 32 m2) met vaste kast en aangrenzende eigen badkamer voorzien van 2 wastafels, douchecabine en een hoger gelegen ligbad met jetstreamers. Vanuit de badkamer is de toiletruimte toegankelijk die ook vanuit de gang bereikbaar is.

1e Verdieping: Aan de overloop grenzen twee slaapkamers, een tweede badkamer voorzien van douchecabine, wastafel en toilet, een stookruimte met HR combiketel en boiler, bergruimtes en een grote zolder van maar liefst circa 150 m2. Deze ruimte leent zich goed voor het verwezenlijken van eventueel meerdere (slaap) kamers. De nokhoogte is circa 6 meter. In het westerdakvlak bevinden zich drie Velux dakvensters en in het oosterdakvlak is een dakkapel aanwezig. In de achtergevel, op de plaats waar ooit een hooiluik was, is een groot raam geplaatst.

Overig: De omliggende tuin isingericht met bloeiende borders, buxusvakken voorzien van beplantingen, diverse volwassen bomen, een groot gazon en grindpaden. Ook zijn er waterpartijen. De tuin wordt nagenoeg geheel omsloten door beukenhagen en biedt veel privacy. Aan de voorzijde van de boerderij is een carport aanwezig. Ook bevinden zich een prieel en een tuinhuis in de omliggende tuin. De rieten kap is in 2000 volledig vernieuwd en wordt regelmatig onderhouden. De kap is geiuml;mpregneerd tegen mos en algen en voorzien van een bliksemafleider installatie. Het schilderwerk verkeert zowel binnen als buiten in een uitstekende conditie. De hallehuisboerderij is voorzien van vloer- en muurisolatie en de ramen zijn gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing. De boerderij is zeer geschikt voor een combinatie van wonen en werken. Het landelijke dorp Gameren ligt aan de rivier de Waal en op 3 km afstand van Zaltbommel en de rijksweg A2. In het dorp bevindt zich onder meer een supermarkt, een basisschool en kinderopvang. In Zaltbommel is een middelbare scholengemeenschap.
+Lees de volledige omschrijving

Locatie

Reageer op deze woning